Kontakt Os PÅ

Tandklinikken Bergstrøms
Tandklinikken Bergstrøms

Kontak Os På

HVORDAN BEHANDLES PARADENTOSE?

Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der kan have store konsekvenser, hvis ikke den behandles: Tænderne kan falde ud.

Alle tilfælde af paradentose har sine rødder i tandkødsbetændelse, som over tid har fået lov til at udvikle sig, således at bakterier er trængt ind i tandkødet, kæbeknogle samt fibrene omkring tandrødderne.


Til trods for at ikke alle symptomer på paradentose er til at se med det blotte øje, er det relevant for dig, som lider af paradentose, at vide, hvordan der tages hånd om sygdommen. For hvordan behandles paradentose? Dette giver vi i Tandklinikken Bergstrøm dig her et indblik i.

OPDAG PARADENTOSE I GOD TID OG FÅ RETTE BEHANDLING

Behandling af paradentose indledes med en opmåling af tandkødslommernes dybde. Tandkødslommerne er de mindre områder mellem tandkronerne og tandkødet, og i tilfælde af paradentose bliver disse dybere. Jo dybere tandkødslommer, desto mere fremskreden er paradentosen.


Generelt gælder det, at er tandkødslommerne 4 mm dybe, er der tale om begyndende paradentose. For at få et præcist billede af problemets omfang samt det eventuelle tab af knogle, tager vi røntgenbilleder som supplement til opmålingen.

ALMINDELIG OG UDVIDET PARADENTOSEBEHANDLING

Mange gange er det muligt at bremse udviklingen af paradentose ved at fjerne tandsten og bakteriebelægninger på såvel tandkronerne som i de fordybede tandkødslommer. I denne forbindelse spiller instruktion i renhold af tænderne i hjemmet også en stor rolle.


Er omfanget af problemet større, kan det være nødvendigt at foretage udvidet paradentosebehandling. Dette gøres gennem en paradentoseoperation, hvor vi kirurgisk fjerner bakterier og betændelsesvæv, som er dækket af tandkød. På denne måde renses tandkødslommerne i dybden og ved yderligere at skylle med en desinficerende væske, sikrer vi, at tænder og tandkødslommer efterlades fuldkommen rene.

Share by: